Sunday, November 6, 2011

Leftovers Soup with Mushrooms and Cauliflower

As usual, we get to the end of the week with leftovers - a little bit of this and a little bit of that. I just had some cauliflower and some mushrooms but I also had other staples that are always in the fridge.



Ingredients: 

4 or 5 Cauliflower Florets 
4 or 5 Mushrooms 
1 Medium Red Potato (the potato is a natural thickener because of the starch)
1/4 Small Onion 
1 Garlic Clove 
1/4 Green Pepper 
3-4 Cups Chicken Bouillon 
1 Sliver Ginger 
Salt 
Pepper 

In a pot put all the ingredients, add the bouillon and let it simmer. Once everything is tender, put it in a blender or use a hand blender until it is creamy and that's all. Add homemade garlic rubbed French bread toast.

2 comments:

  1. Que buena receta para poder aprovechar las sobras,sugiero un pequeño toque, yo en todas las cremas al igual que en la bechamel siempre pongo un poquito de nuez moscada rallada, pero solo un poquito que esté pero que no se note, pues tiene un sabor muy fuerte y podria estropear todo el plato.

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  2. En esta receta le añadí un trocito de jengibre fresco que es una raíz, tiene un sabor muy alegre, pero lo retiro antes de pasar todo por la batidora y lo vuelvo a poner otra vez un ratito y lo vuelvo a retirar antes de servir la sopa. Es cierto que a la bechamel y a la sopa de calabaza les añadí nuez moscada, les da un toque.

    Manu, Gracias por tus sugerencias ayudan a mejorar las recetas y además son muy buenas.

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